miercuri, 7 iulie 2010

"Nu-mi pasa!" Hai pe bune?!

Te detest. Te detest pentru ca nu stii sa-ti impui propriul punct de vedere.Pentru ca te lasi condus de altii.Pentru ca stii sa dai sfaturi bune in legatura cu asa-zisii prieteni, dar nu stii sa le urmezi tu insuti.Pentru ca firea ta comoda nu-ti permite sa iei decizii de unul singur, crezand ca ce spun altii e cu mult mai bine.

Chiar crezi ca toata viata prietenii vor decide pentru tine? Chiar crezi ca stiu ei ce e mai bine pentru tine? Nu. Dar daca asta e parerea ta...Nu am ce comenta.Dar stii cine are cel mai mult de suferit? Exact. Tu. Pentru ca ai atat de multa incredere in oameni, si nu ii crezi in stare sa-ti faca ceva rau.Pacat...te-ai inselat. Iti refuzi fericirea pentru un capriciu al lor.Da, un capriciu, nimic mai mult.

De ce ii lasi sa-ti faca rau? Ce e mai important pentru tine? Fericirea ta sau toanele lor? Si hai, nu lua masca aia de indiferenta, zicand a nu stiu cata oara pe ziua de azi, "Nu-mi pasa!" ! Ba da, iti pasa! Dar nu vrei sa recunosti. Dar...ce pot spune. De fata cu altii pari invincibil, dar stiu ca nu esti asa.Nu poti fi indiferent la orice. Doar te numesti om, nu? Hai, ai tupeul sa spui "Stop! De azi decid EU pentru mine!" ? Ai tupeul sa le spui "Lasati-ma in pace, nu v-a cerut nimeni sfatul!" Demonstreaza ca nu mai esti baietelul care se ascunde dupa fustele mamei...Sau macar prefa-te.

"[...]si oricat de dispusa fusese intotdeauna sa-l simpatizeze, nu se putea gandi fara manie, si cu greu fara dispret, la comoditatea firii lui, la lipsa lui de hatarare, care-l faceau un sclav al planurilor concepute de prieteni si il impingeau la sacrificarea propriei sale fericiri pentru un capriciu al lor." (Mandrie si prejudecata)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu